Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda Closed

Budapest II | Frankel Leó u. 25-29.
Enter with
  • XSMALL
  • SMALL
  • MEDIUM
  • LARGE
  • XLARGE
  • XXLARGE
package
Join this facility for only 19.900 HUF

Services provided

Open air / Strand / Swimming / Vízisportok
strand / Úszás

Rate the facility

4.28 / 5

Comment

2 hours swimming ticket. 1500 HUF deposit needed.

About

A Szt. Lukács gyógyfürdő fővárosunk egyik legrégebbi fürdője. A mai fürdő környékén a XII. században betegápolással foglalkozó Szent János-lovagok, majd a rodoszi és máltai lovagrendek telepedtek le, akik kolostoraik mellé fürdőt is építettek. A török korban is volt itt fürdő, majd Buda törököktől történő visszafoglalása után, 1687-ben a fürdő kincstári tulajdonba került. 1884-ben pedig egy Palotay Fülöp nevű polgár vásárolta meg a kincstártól, és ezzel átalakítások sora vette kezdetét. 1893-ban a fürdőt részvénytársasággá alakították, és felépítettek mellé egy gyógyszállót, az iszapfürdőt, a népgyógyfürdőt és uszodákat. Ekkor vezették be a Szent Lukács Gyógyfürdő elnevezést, az I. században élt Lukács evangélista és orvos emlékére. Sok beteg érkezett külföldről is az intézménybe. Ekkor alakult ki az a szokás, hogy a gyógyult betegek márvány „hálatáblákat” helyeztek el az épületen. A megmaradt táblákat a felújítás során az épület falába építették, és ma is ott láthatóak.

A mai Lukács fürdő évtizedek óta a művészeti és irodalmi élet ismert személyiségeinek kedvelt találkozó helye, mindenben megfelel a modern kor elvárásainak. Nyitott, de télen is használható úszómedencékkel, három különböző hőmérsékletű termál medencével, egy korszerű élménymedencével, különféle szaunákkal, wellness részleggel, és még sok egyéb szolgáltatással áll a vendégek rendelkezésére.

A 2012-es év végére a gyógyfürdő egy átfogó rekonstrukciónak köszönhetően jelentős mértékben megszépült, és egyedülálló szolgáltatásokkal bővült. A fürdővendégek minél változatosabb kiszolgálása érdekében modern wellness részleg és ún. „szaunavilág” került kialakításra. Az északi kádosztályon víz alatti vízsugármasszázs, szénsavas kádfürdő, masszírozás, hidromasszázs és díszkád szolgáltatás várja a vendégeket. A déli kádosztályon só kamra, szépészeti és természetgyógyászati szolgáltatások kaptak helyet. Megújult az ivócsarnok és a gyógy udvar is, ahol egy új szökőkút is épült. Új szolgáltatásként bevezetésre került egy autentikus keleti kezelés is, a török fürdő, vagy más néven hammam.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információkért kérjük keressék fel a létesítményt!

Contact and open hours

M o n d a y 06:00 - 22:00
T u e s d a y 06:00 - 22:00
W e d n e s d a y 06:00 - 22:00
T h u r s d a y 06:00 - 22:00
F r i d a y 06:00 - 22:00
S a t u r d a y 06:00 - 22:00
S u n d a y 06:00 - 22:00

Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda Latest News

Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda - AYCM XL 2014

A Szt. Lukács gyógyfürdő igénybevehető szolgáltatásai Fürdőszolgáltatások: Fedett rész: Termálfürdő: 3 termálmedence (40, 36 és 32 fokos) Gőzkamra Hőlégkamra Merül

Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda - AYCM XL 2014

A Szt. Lukács gyógyfürdő igénybevehető szolgáltatásai Fürdőszolgáltatások: Fedett rész: Termálfürdő: 3 termálmedence (40, 36 és 32 fokos) Gőzkamra Hőlégkamra Merül