Magyar Curling Szövetség kamaraerdei programok See timetable

Budapest XI | Susulyka utca
Enter with
  • XSMALL
  • SMALL
  • MEDIUM
  • LARGE
  • XLARGE
  • XXLARGE
package
Join this facility for only 12.900 HUF

Services provided

Curling
curling

Rate the facility

4 / 5

Comment

Az edzések látogatásához kiegészítő jegy vagy bérlet vásárlása szükséges, az alábbiak szerint: - 1 alkalmas jegy plusz 3.000,- Ft - 5 alkalmas bérlet plusz 12.000,- Ft - 10 alkalmas bérlet plusz 21.000,- Ft - 20 alkalmas bérlet 39.000,- Ft helyszínen történő megfizetése mellett látogatható.

About

Magyarország első curling pályája a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban épült. Jellemzője: 2 sávos pálya. Megközelíthető: 41-es villamossal, 87-es, 87a-s, 88-as és a Budaörs busszal a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig. Onnan 5 perc séta.

A curlingpálya hosszúsága 45,720 m (150 láb), szélessége maximum 5 méter (16 láb és 5 hüvelyk) lehet. A két végén elhelyezkedő ház külső gyűrűjének sugarai 1,854 m/1,219 m, belső gyűrűjének sugarai 0,610 m/0,152 m. A belső gyűrű neve tee, a közepe a button. A ház középpontja a a pálya végétől 4,88 m-re van, a lábtartó, ahonnan a sportoló elrugaszkodik, a végétől 1,22 m-re van. A pályán keresztben három vonal helyezkedik el: a tee-vonal a kör középpontján megy át, back-line a ház (a kör) érintője a pálya vége felé eső részen, a harmadik a hog-line, az a vonal, ahol a csúsztató játékosnak el kell engednie a korongot. A pálya általában fedett (ez nemzetközi versenyeken kívánalom), a jég készítéséhez desztillált vizet használnak. Felülete enyhén érdes, piciny domború kiemelkedések vannak rajta. Ennek oka az, hogy a teljesen sima jégen túlságosan tapadna a korong, és irányítása is nehézkesebb lenne. A kis dudorokat úgy érik el, hogy a játék előtt és az ötödik end után kézi permetezőből langyos desztillált vizet permeteznek a felületére.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információkért látogassa meg a létesítmény weboldalát.

Contact and open hours

M o n d a y órarend szerint
T u e s d a y órarend szerint
W e d n e s d a y órarend szerint
T h u r s d a y órarend szerint
F r i d a y órarend szerint
S a t u r d a y órarend szerint
S u n d a y órarend szerint