Tervezz most egész évre!

2018 Feb 08

Folytatódik az All You Can Move SportPASS és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése annak érdekében, hogy közösen segítsenek megalapozott pénzügyi döntéseket hozni, költségvetés tervezni, ezáltal pedig elkerülni a fizetési nehézségeket.

Bár a karácsony lassan már egy rég elmúlt eseménynek tűnik, az ünnepi kiadások hatásait sokan még ilyenkor is érzik, vagy az év végén felvett hitelek első törlesztőrészletei nyomán mostanában érzik meg először igazán, ami megnehezítheti ezt az időszakot. Ahogy az év eleje jellemzően a fogadalmak, új tervek, elhatározások időszaka, úgy érdemes a pénzügyek terén is tiszta lappal indítani. Ennek egyszerű módja a háztartási költségvetés készítése, aminek segítségével tervezhetőek és nyomon követhetőek a pénzmozgások, ezáltal átláthatóbbak és kiszámíthatóbbak a család pénzügyei. A költségtervet érdemes hosszabb távra, akár egy teljes évre elkészíteni, amihez ajánlott minden kiadást és bevételt figyelembe venni.

Mivel családi kasszát érintő, előre nem látott események bármikor előfordulhatnak, ajánlott úgy alakítani a költségvetést, hogy megtakarítás is szerepeljen benne, amiből egy-egy váratlan kiadás fedezhető.

Az egész éves költségvetési tervvel kapcsolatban további hasznos tippek találhatók a Pénzügyi Navigátor oldalán.

Részletek: www.mnb.hu/penzugyinavigator