Röntgensugár nélküli 3 dimenziós gerincanalízis a Physiovit Rehab Akadémián az AYCM Klubtagok számára!

2019 Jan 04

RÖNTGENSUGÁR NÉLKÜLI 3 DIMENZIÓS GERINCANALÍZIS, AHOL ELKÉSZÍTJÜK TESTÉNEK ANATÓMIAI ATLASZÁT.

A 3 dimenziós Bodyscreening! Komplex mozgásdiagnosztikai analízisek sorából álló 2 és 3 dimenziós grafikai és mozgásdiagnosztikai mérési eredményeket biztosító vizsgálati folyamat, mely röntgen nélkül készít képet a gerincről, mutatja a testi panaszok háttereinek, okának megismerését. Ezzel láthatóvá válnak a legapróbb csonteltérések is a csigolyák elhelyezkedésében, egyéb csontokban, illetve a speciális súlyzós teszteknek köszönhetően kimutathatók a helyes testtartást alapjaiban megbontó csípő és keresztcsont környéki, stabilizációért felelős izomzat erősségét, stabilitásban működését. Ez utóbbinak tisztázása egy fontos alapja annak, hogy megismerjük a helyes testtartásért rendkívül nagymértékben szerepet játszó izomzat statikus és dinamikus terhelhetőségi lehetőségeit.

Miért fontos ennek tisztázása? Mert ezek az eltérések lehetnek későbbi mozgásszervi panaszok kiváltó okai, melyet időben felismerve hamar meg kell szüntetni!

A vizsgálat során átvilágítjuk a gerincét, az ízületeit, illetve speciális mozgásgyakorlatok végzése közben testére erősített mérőeszközök segítségével analizáljuk a mozgásterjedelmet, a síkokat, majd a kapott eredményekből a mozgásanalizáló programunk felállítja az izmokban az eltéréseket.

MIKOR HASZNOS ELVÉGEZTETNI EGY ILYEN 3DIMENZIÓS VIZSGÁLATOT AYCM KÁRTYÁVAL IS?

  1. Akut, vagy krónikus mozgásszervi panaszai, fájdalmai vannak.
  2. Sportoló és hosszas sportsérülésekkel, alkalmanként, vagy nagy terhelésre állandóan jelentkező panaszai vannak.
  3. Egészsége megőrzése érdekében, a helyes terhelések kialakítása miatt szeretné szakembereink tanácsát kérni egy olyan elemzés birtokában, melynek segítségével feltérképezzük csontjait, ízületeit és izmait.

Ami a legfontosabb, hogy ebből a kiértékelések során szakembereink tanácsa alapján komplett program birtokába juthat, a testtartás, az izomerősítés és az ízületi funkciók javítása területén is!

ELEMEZZE KI TESTÉNEK LEGAPRÓBB ELTÉRÉSEIT IS!

A számítógéppel a lemért értékekből készítjük el a test anatómiai atlaszát! Az eltéréseket, az ízületi szögek egyenlőtlenségeit lemérve kimutathatók lesznek testének kritikusabb terhelési pontjai, melyek sok esetben kiváltó okai krónikus, vagy akut mozgásszervi panaszoknak.

Mivel különféle mérőberendezések segítségével  mérjük le a testi egyenlőtlenségeket, terhelésbeli elváltozásokat, majd egy komplex mozgásanalizáló program segítségével a vizsgálat során van lehetőség ezt szakembereinkkel (gyógytornászok, orvosok) egyeztetni és terápiás tervet a mérési eredmények alapján kidolgozva egyeztetni, illetve egy komplex egészségprogramot igénybe venni nálunk AYCM kártyával is.