A tested a barátod! - 16. bejegyzés

2017 Jan 04

Azt azért régóta tudtam, hogy minden ember életében nagyon fontos tényező a táplálkozás. De igazán csak most látom, olvasva a sok tapasztalatot, múltat, próbálkozást, hogy mennyire zavaros is ez a téma. Ahogy látom a betegségeket - és ugye tudjuk, hogy egy betegségnek több apja lehet, de anyja mindig a rossz táplálkozás - na most már biztosan tudom, hogy ezt a témát nem lehet félvállról venni és hogy mennyire nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. A helyes vagy helytelen táplálkozás mindig hosszútávon fejti ki hatását. Ez elég logikus.

Ezért nem is értem, hogy mit várnak emberek a fogyókúráktól. A nevükben is benne van hogy KÚRA, tehát átmenetileg alkalmazandó. Mi is történik? Egy egyoldalú, többnyire alapanyagcsere alá menő, ésszerűtlen, - nem értem pl. hogy mi a logikája, annak amit például valahol olvastam: reggeli - fél grapefriut, egy feketekávé, egy kockacukor:O - önsanyargató és sanyargató fogyóKÚRA, és borítékolható a jojó. Rosszabb mint a szerencsejáték, mert itt ki se tudsz jönni a kaszinóból. A saját tested az a játékterem, ami egy idő után az ésszerűtlen fogyókúráktól úgy besokall, hogy ő bizony többet egy dekát se, vagy ha igen, azt tuti izomból, az úgyse kell a túléléshez.

Alig várod hogy leteljen a 2 hét, kicsit fogysz kilóban, huu de jó, az igaz, hogy csak vizet meg mondjuk maximum egy kis izmot veszítettél, de nem baj, a mérleg kevesebbet mutat, igaz, hogy alig élsz meg sápadt vagy, az arcod beesett, meg betegnek néznek, de te kilóban akkor is fogytál, aztán a fogyókúra utáni első héten meg nagyjából a dupláját szeded vissza. Azt persze zsírban, mert azt kell gyűjteni a túléléshez és te halálosan megfenyegetted a testedet, szóval ő bizony annyi zsírt eltesz mostantól, amennyit csak bír.

Aztán pár hét múlva megint megutálod, megint megkínzod.

Tudod mit, ő se fog többé szeretni téged, hát mit vársz tőle. De attól még túl akar élni. Aztán egy idő után minden izmodat eldobja, minek, ha úgyse használod, viszont addigra már jól körbevett jó sok zsírral, hogy biztonságban tudja magát.

Inkább bekockáztatja a betegségeket is, de zsírt ő bizony mégegyszer nem ad. Tudod mi a dolgod? Szeretettel, türelemmel meg kell nyugtatnod, vissza kell nyerned a bizalmát.

Ehhez IDŐ KELL.

Minden fogyókúra menjen a kukába, ne ijesztgesd többet, mert van ám ő olyan erős, hogy ki is tud nyiffantani, ha sokáig szórakozol vele. Mindenki hallott már elhízásból eredő betegségekről, gondolom.. Szóval a dolgod az, hogy tiszteld, szeresd és légy vele türelmes. Mint a gyerekedet.

Te 'nevelted', rontottad el 10-20-30-40-50 év alatt. És képes vagy napok vagy hetek alatt eredményt követelni tőle? Nem bántott, te bántottad. Neked kell helyrehoznod. Megértéssel, szeretettel.

Ha ez nem megy, akkor inkább ne is kezdj bele semmilyen változtatásba. Ere készülj és akkor ha gyorsabb, az csak pozitív élmény lehet. Ja. És fontos, hogy attól, hogy megtudod, hogy mi is a jó neked, még neked kell végigcsinálni. Én sem fogom tudni helyetted csinálni, meg más sem. Ha türelmetlen vagy meg elégedetlen, akkor először nézd végig őszintén a mögötted lévő éveket, miket és mennyit t()ettél, aminek ez lett az eredménye.

www.bocsiviki.hu

www.allyoucanmove/aycm+