Bocsi Viki - Health Blog

Gyümölcsnap?

2017 Feb 06


Egy fontos dologról szeretnék írni. A gyümölcsökkel kapcsolatban..

Sportoltok? Vagy szeretnétek elkezdeni?

Tudjátok-e, hogy a gyümölcsökben lévő fruktóz csak a májig jut el?

Nem tudjuk felhasználni energiaként, nem robbantja be az izmokat.

Az izmaink ugyanis nem képesek a fruktózt üzemanyagként tárolni. Ezért, ha a májunk telítődik a gyümölcscukorral, a felesleget már a zsírdepókba szállítja.

És a máj nagyon kevéssel is telítődik. Főleg ha amúgy sem üres.

Gyümölcsnap, tisztítókúra és társaik, ugye?

Ez a

A tested a barátod! - 16. bejegyzés

2017 Jan 04

Azt azért régóta tudtam, hogy minden ember életében nagyon fontos tényező a táplálkozás. De igazán csak most látom, olvasva a sok tapasztalatot, múltat, próbálkozást, hogy mennyire zavaros is ez a téma. Ahogy látom a betegségeket - és ugye tudjuk, hogy egy betegségnek több apja lehet, de anyja mindig a rossz táplálkozás - na most már biztosan tudom, hogy ezt a témát nem lehet félvállról venni és hogy mennyire nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. A helyes vagy helytelen táplálkozás mindig hosszútávon fejti ki hatását. Ez elég logikus.

Ezért nem is értem, hogy mit várnak emb

Vérmes háború

2016 Dec 28
Olyan vérmesen, egymás torkának esve tudják támadni egymást a különböző diéták képviselői… Légy vega, nem az hülyeség, egyél sok zsírt, na ugyan már az még nagyobb hülyeség, csináld a Testkontrollt, az a tuti, nem, inkább egyél ahogy a testépítők, rizscsirkét. 

Pedig csak meg kellene nézni, hogy aki mondja, ő milyen. Ugyanis mindenki hazabeszél, azt védi foggal-körömmel, ami neki jó. És a másik tuti akaratgyenge és béna és inkompetens, hogy másképp gondolja. És nem lehet igaza. Pedig olyan egyszerű ez. Azonos étrendtől egy vegyes csoport tagjai teljesen másképp fogják érezni magukat,

A tested a barátod! - 14. bejegyzés

2016 Nov 04

Azt azért régóta tudtam, hogy minden ember életében nagyon fontos tényező a táplálkozás.
De igazán csak most látom, olvasva a sok tapasztalatot, múltat, próbálkozást, hogy mennyire zavaros is ez a téma.
 

Ahogy látom a betegségeket - és ugye tudjuk, hogy egy betegségnek több apja lehet, de anyja mindig a rossz táplálkozás - na most már biztosan tudom, hogy ezt a témát nem lehet félvállról venni és hogy mennyire nem lehet mindenkit egy kalap alá venni.
A helyes vagy helytelen táplálkozás mindig hosszútávon fejti ki hatását.

Ez elég logikus.

  • Prev
  • Next