Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda Closed

Budapest XIII | Népfürdő utca 38.
Enter with
  • XSMALL
  • SMALL
  • MEDIUM
  • LARGE
  • XLARGE
  • XXLARGE
cards
Join this facility for only 16.900 HUF

Services provided

Swimming / Wellness and Sweating-room
szauna / Úszás

Rate the facility

4.25 / 5

Comment

Because of the FINA World Championships 2017. – that will be held from 14th to 30th of July 2017, our partner swimming facilities will be closed from the audience, for the sake of updating the swimming pools and the comprehensive service of the competitors. It affects not only our Club Members’ sporting opportunities, but the service of the whole publicity. 

About

Télen-nyáron a szabadban

Élvezze ki az őszi-téli napsütést! Próbálja ki a Dagály szabadtéri medencéit, hiszen a fürdő egész évben nyitva tart!

A Dagály strandfürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit az Árpád-híd pesti hídfőjénél, a Duna partján, óriási zöld területen. Gyorsan népszerűvé vált, az 50-es években egy-egy melegebb napon a látogatók száma meghaladta a 20 ezer főt is.

Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket hasznosították. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, mellyel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett. Termális gyógyvize ízületi gyulladásra, köszvényre, idült derékfájásra, ideggyulladásokra és baleseti utókezeléseknél kiváló. A strand bejárata előtt mindenki számára ingyen hozzáférhető a Béke-kút vize. Ivókúra formájában a gyomor, a vese és az epe megbetegedéseinek kezelésére alkalmas.

A Dagály fürdő 10 különböző formájú és hőmérsékletű medencéjéből a két úszómedence (egy 50 és egy 25 méteres) és a két különböző hőfokú termálmedence egész évben nyitva tart. Nyáron gyermekmedencében, élménymedencében, strandmedencében és egy, a tenger hullámzását imitáló ún. hullámmedencében is lehet fürdőzni. Az élménymedencében a vendégek kipróbálhatnak számos elemet, mint sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok és tocsogós napozó.

A kültéri finn szaunában való szaunázás után a legbátrabbak a merülő dézsában is lehűthetik magukat. A termálmedencékben található vízálló sakkasztalokkal a játék szerelmeseinek biztosít a fürdő szórakozási lehetőséget.

A strand területén röplabda és street ball pálya, valamint játszótér is található. Újdonságként sportos vendégeik kültéri fitness gépekkel edzhetnek.

 

A fürdő az XXL-es All You Can Move kártyát fogadja el kizárólag hétköznap.

Nyitva tartás: 06.00 – 20.00, a hét minden napján
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 36.
Telefon: 06 1 452-4556

 

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információkért kérjük keressék fel a létesítményt!

Contact and open hours

M o n d a y 06:00 - 20:00
T u e s d a y 06:00 - 20:00
W e d n e s d a y 06:00 - 20:00
T h u r s d a y 06:00 - 20:00
F r i d a y 06:00 - 20:00
S a t u r d a y Closed
S u n d a y Closed

Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda Latest News

Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda - AYCM XXL 2014

A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 m-es uszodával. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre ha