B2P2 Mozgásforma Budapest See timetable

Budapest XIII | Kresz Géza u. 26.
Enter with
  • XSMALL
  • SMALL
  • MEDIUM
  • LARGE
  • XLARGE
  • XXLARGE
cards
Join this facility for only 9.200 HUF

Services provided

Cross training / Fitness
cross training / Csoportos óra / Fitness

Rate the facility

5 / 5

Comment

The courses probably will begin in end of September - beginning of October.

About

Mi a B2P2 vagy más néven Balance2?

Új, speciális mozgásforma, melyet a Fontanus Központnál fejlesztettek ki. Évtizedes edzői, orvosi és különböző sportokban szerzett tapasztalatot felhasználva olyan mozgást alakítottak ki, aminek a célja: az egyensúly.

A gyakorlatsorokat úgy állították össze, hogy helyreállítsák a testben kialakult izom-egyensúlyi zavarokat és aszimmetriát, és hogy segítsenek a különböző szervrendszerek közötti egyensúlyt kialakítani.

Az egyensúly, mint általános, nem csupán a testre vonatkozó képesség fejleszthető – ez adja a gyakorlatsorok alapját.

A fizikai terhelésen kívül a mozgás során mentális terhelést is kapsz, hiszen mindig, minden pillanatban figyelned kell azt, amit csinálsz, hogy helyesen és a megfelelő izmokat mozgatva végezd a gyakorlatokat.

A gyakorlatsorok kidolgozásánál figyelembe vettek számos olyan tényezőt, amely az egyensúly felborulásához vezethet. Például hogy sokan végeznek ülőmunkát, mely hosszú ideig tartó egyforma terhelést jelent a testnek, és azt is, hogy a sportolók többsége jellemzően csak a saját sportágára jellemző mozgásokat végez.

A B2P2 kiegyensúlyozó mozgásforma. Így olyan területeket is átmozgat a testen, ami segíti a hétköznapi testhelyzetek helyes, egészséges tartását, a kevesebbet használt izomcsoportok fejlesztését, a teljes szervezet összhangba hozását.

A testünk egyensúlyra törekszik, mert az egyensúly – az emberi test esetében a szimmetrikus egyensúly – olyan állapot, ami a lehető legkisebb energiabefektetéssel tartható fenn és mozgatható. Amennyiben a testben az egyensúly felborul, nagyon sok energiát emészt fel annak a helyreállítása, vagy a kompenzáció.

A legegyszerűbb példa erre a gerincferdülés, de hasonlóképpen működik egy féloldalas sportág vagy egy rendszeresen féloldalasan hordott táska miatti egy oldali vállterhelés is. Ezek a zavarok eleinte nem észrevehetőek, mert a test igyekszik kompenzálni, egy idő után viszont jelezni kezd: ez megjelenhet akár fájdalom vagy diszkomfort-érzet formájában.

A rendszeres mozgás segíthet visszaállítani az egyensúlyt, a B2P2 pedig kifejezetten hasznos erre a célra.

A test egyensúlya dinamikus egyensúly – folyton változik, alakul. A B2P2 így mindazok számára ajánlott, akik egészséges, teljes életet akarnak élni, összhangban önmagukkal és környezetükkel. Rendszeres alkalmazása hozzájárul a jó közérzethez, az egészséghez.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információkért látogassa meg a létesítmény weboldalát.

Contact and open hours

M o n d a y órarend szerint
T u e s d a y órarend szerint
W e d n e s d a y órarend szerint
T h u r s d a y órarend szerint
F r i d a y órarend szerint
S a t u r d a y Closed
S u n d a y Closed

B2P2 Mozgásforma Budapest Latest News

JALAGATI JÓGA - nyári órarend

JALAGATI JÓGA - nyári órarend 2015.07.27-től 2015.08.30-ig új NYÁRI órarend kerül bevezetésre a Jalagatiban. A változásokról az alábbiakban tájékozódhattok. http://jalagati.hu/ny